Wednesday, February 22, 2012

what a shitty day (22.2.2012)

Mi smo inace jos uvijek u g..nima (kanalizacija, cijevi i te stvari) i imamo nove probleme (danas je nestalo struje u kuhinji, tako da do sad nije bilo toplog obroka :-( - ja sam na jabukama i na hladnim zobenim pahuljicama). Momentalno su neki elektricari u kuci i to popravljaju. Ribar nam je otvorio glavnu sahtu. Nije ni on imao "pravi" alat, ali je sa vecim pajserom i ostima ipak mogao dignuti i maknuti poklopac. Cijela sahta je zastopana. Fuj, odvratno. To cemo cistiti sa lopatom i sa cim god stignemo kad ljudi odu tako da im ne smrdi, ali kao prvo zelimo nesto konkretno rucati. U nabavi jos nismo bili zbog radnih akcija u kuci i u vrtu.

(...)

Struja u kuhinja ponovo radi. Rucali smo. Elektricari su stavili dva nova osiguraca, neke pregorene kabele su odrezali, zamjenili novima i spojili su ih, stavili su novi prekidac u primacoj i jos neke druge sitnice su napravili (trosak: 150 kuna).

Sahta vise nije zastopana, ali voda i dalje ne otice, jer je glavno zacepljenje negdje u samoj odvodnoj cijevi. Nije pomoglo ni guranje gumenim crijevom (zaglavi se i ne ide dalje), ni raznim sipkama, ni nalivanje kipuce vode itd., tako da cemo kupiti to neko kemijsko sredstvo (navodno postoji neki prah koji se koristi u takvim slucajevima), pa cemo vidjeti hoce li to sta pomoci.

Mene sad vec zatiljak i glava bole od napora i smrada/plinova.

No comments:

Post a Comment